BESÖKARES EGNA BILDER

Har du en fågel du vill ha publicerad här? och/eller någon rolig historia om din fågel? Skriv till oss, bifoga bild och skriv lite om din fågel så visar vi upp bilden på den här sidan, bilderna är klickbara så vill du se en större bild så klicka på den lilla bilden


Dessa fina fåglar tillhör Carina.
Den ena är en morhuvad papegoja på drygt ett år och den andra är en ädelpapegoja. Ädelpapegojan är andra papegojan i huset och vänjer sig vid sin nya omgivning och hon har så smått börjat vissla, och vill vara med på axeln och "kolla läget".
Den morhuvade däremot har hittat nya vänner. Och som ni kan se är det ett helt underbart par. Den lilla parveln kan prata också, han säger vad gör Du? Hej på dej och hej han pruttar med näbben och visslar. Han har mycket ljud för sig och han gör en massa konster (detta känner ni igen, ni som har morhuvade parvlar hemma… eller hur).

Här är Carinas hemsida
shibicaraskennel


Dessa underbara bilder är insända av uppfödaren Parotbreeder
till vår egen Kajsa . Albakakaduan på bilden heter Coco och bor nu hos sin nya matte i Ronneby. Vi önskar den nya matte all lycka och hoppas hon hittar våran sida och att vi kan få veta hur det går med Coco och kanske få in nya vackra bilder på honom.


Här har vi Frasse, en stilig albakakadua. Han är en ordningsam herre som gillar att städa, han ägs av matte Daniella. Såhär skriver matte om Frasse:


Frasse är 5 1/2 år och är en väldigt kelen fågel! Han älskar att ligga i knäet och bli kliad över hela kroppen och tycker mycket om att ligga i sängen och gärna krypa in under täcket.
Och han gillar att busa.... Tycker att det är jätteroligt att slänga ner alla besticken från kökslådan. Favoritleksaken är min verktygslåda.Han älskar att rota i den och slänga ut alla skruvar och småsaker på golvet och hittar han något extra spännande så försvinner han som en blixt in i buren med det!!
Han pratar mycket och kan bla säga Mamma, Hej, Hejdå, Vad heter du? Vad vill du ha? Vad var det? Vad gör du? Smaka, Frasse , Sluta mm.
Varje gång jag har gjort rent i buren och börjar dammsuga så går han in och börjar sprätta ut vattnet ur sin vattenskål för då vill han bada.Då fyller jag blomstersprayflaskan med varmt vatten och duschar honom med den.Han älskar det och hänger upp och ned på sin gren med vingarna utbredda!!

Han är en snäll och go fågel även om han ibland kan driva mig till vansinne genom att först ropa "mamma " när jag lämnar rummet,"mamma" igen när jag inte kommer och till slut vrålar han "MAMMMAA" för att sen börja skälla som en hund...... Trots det så älskar jag honom!!!


Här kommer lite nya foton på nymfkakaduan Putte.

Putte har nu hunnit bli 18 år gammal och är en riktig snygging...och som syns gillar han att posera framför kamerorna, och ser man ut som putte så har man ju all anledning till detta.Alla bilderna är tagna av Jonas Ridell
http://www.freewebs.com/nymf/


Den översta bilden visar nymfparakiten Putte. Här sitter han i bokhyllan och vaktar sina besparingar. Mynt är hans bästa leksaker och han brukar fösa dem över kanten så att husse får leta efter dem. Oftast hamnar de under soffan så att husse får anstränga sig för att få fram dem igen.

På den understa bilden ser vi en barrabaraparakit, som även han heter Putte. Han är inte alls lika tam och kelsugen som nymfparakit-Putte. Han är av okänd ålder eftersom han hittades på balkongen vintern 2000, och bilden togs 16/2-04.

Bilderna är insända av Jonas Ridell
http://www.freewebs.com/nymf/


Dessa här bilderna är insända av en stolt ägare till ett ca 400 liter saltvattensakvarium, där allt från koraller, levande stenar, clownfiskar och anemoner finns med. För resten.... kan ni hitta lilla Nemo?

Insänd av Sverker Olsson
saltvattenkar kan ni hitta lilla nemo?