Några busfrös äventyr


Vi har tagit en ordentlig time out vad gäller hemsidan och mycket har hänt sedan dess. Vi får bättra oss på att skriva och hålla er uppdaterade.
Vår fina Kajsa Albakakadua har somnat in i slutet av maj 2020 och vi saknar henne riktigt mycket. Saknaden blev så stor efter ungefär två veckors tid att vi skaffade en fågel till. Så jag skulle vilja presentera Blue Ara.


23/9 20

Blue har blivit hela ett år gammal nu. Hon är en stor fågel fast hon är så ung. Detta har jag så svårt att få in i huvudet, jag får hela tiden påminna mig om att hon bara är en unge. Blue är en busig liten-stor pippi och har satt färg på vår tillvaro. Vår lilla krabat lär sig det hon behöver veta för att vara en ara i resten av sitt liv och vi lär oss kroppsspråket på en ara. En sak som vi redan har lärt oss är att de är jättemysiga fåglar. Hon testar gränser och sätter vår tålamod på prov men vi tycker om vår bäbis.
Fåglarna har fått två fina voljärer, en hemma och en i torpet och blivit riktiga soldyrkare. Jaffa har piggnat till av att ha Blue I närheten, detta märks framför allt att vår lite buttriga fågel har blivit nyfiken, främst på solen i voljären och vågar röra sig och sitta under himlen istället för under taket I voljären. Han har till och med varit nere på marken och sprungit, tidigare har jag försökt att få honom att springa lite på gräsmattan men han har inte varit så pigg på detta, men plötsligt så händer det...... Kanske rör det sig helt enkelt om att han plötsligt har två fåglar att “hänga” med, istället för bara en. Klumpe har också blivit en pigg krabat. I åratal har han bettet sig som en stor fågel i en liten förpackning trotts att han knappt är två lortar hög. Så helt plötsligt kommer Blue in I huset, vilken chock det blev för vår morhuvade minsting, finns verkligen så stora fåglar som Blue? Men efter den första tiden så gick det bra att umgås. Det som är så glädjande med vår trio är att alla kommer hyfsat överens med varandra. De är självständiga så de kan vara i voljären utan vårt medverkande och dessutom kommer de tillräckligt överens för att inte göra varandra illa. Det verkar ha blivit en lyckoträffa att det just blev Blue som kom in I huset, och ingen annan papegoja..