VÅRA UTFLYKTSMÅL

Att vara ute i det fria är helt underbart så varför inte göra ett besök, eller två, till olika djurparker eller fågelparker. Ofta när man beslutat sig för att göra NÅGOT infinner sig den underbara idétorkan, och man undrar vad man kan hitta på för att slippa sofflocket. Ibland har man ingen aning om vad man vill göra, och i brist på idéer förblir man just på.....sofflocket Här nedan listar vi några av våra utflyktsmål.....och förhoppningsvis kan det vara till hjälp för någon.


Fågelparken i Helsingborg


2008

Det är alltid roligt att hälsa på i fågelparken. Speciellt roligt är det att se vår favorit hyacintaran. Naturligtvis kan vi inte gå förbi en voljär med kakaduor utan att spendera en massa tid hos dem, dessutom verkade det att kakisarna faktiskt inte ville släppa iväg oss i år.

2007

Naturligtvis har vi besökt fågelparken i år med. Vi såg bara en hyacintara, men det glädjande var att den lilla var oskygg och faktiskt gick fram till oss och lät oss klia honom lite på huvudet.
Jag kelade lite med en Moluck kakadua genom gallret, och vi suckade tungt båda två, för visst hade vi velat ha en sådan fågel hemma, men det är ju ingen som får allt här i livet....fast lite drömmar kan man alltid ha.
Sen träffade vi på en alldeles charmerande nymfkakadua och en underbar vitbukspapegoja, bland mycket annat ögongodis.

2006

Naturligtvis har vi besökt fågelparken i år med. Till vår glädje verkade hyacintaran lite mindre skygg än föregående år, den verkade nästan mer blyg än skygg, men ett mysterium är fortfarande hur den har blivit på detta sätt. Parken har fått in en ara som verkar lite plockad, skönt att även sådana fåglar hamnar på rätt ställe. Den vekade i alla fall mysa väldigt mycket i solskenet. Jag hade en liten pratstund med en av moluckkakaduorna, givande?........njaaaa, men himla underhållande. Om en fågel gillar att prata med mig, det vill säga visar respons gentemot mig, gillar jag den alla gånger, dessutom lyckades jag faktiskt fånga vår pratstund på film.
Det nya för i år som vi kunde se var ett kombinerat fjärils och fågelhus. Fåglarna i fjärilshuset bestod av små, små nektarätande fåglar. Sen fanns en liten damm med koikarpar. Ute i parken finns även en väldigt stor damm med koikarpar i alla storlekar......så glöm inte fiskmaten när ni åker till fågelparken. Tyvärr hade vi glömt fiskmaten, men vi hade en underbar dag i alla fall.

2005

Här händer det ständigt saker och ting, nya fåglar kommer in. Nya utrymmen till fåglarna skapas, det här året var det första året vi såg tukaner i fågelparken. Vi såg även andra projekt på gång, så nästa år kommer vi alldeles säker att besöka fågelparken igen. Tyvärr får man inte ta med sig sina egna fåglar till parken, det skulle bli alldeles för stökigt men man kan gå omkring och beundra andra underbara fåglar.

2004

Detta år var ett av de första gångerna vi var i fågelparken. Vi beundrade bland annat världens största papegoja: hyacintaran. Denna vackra fågel har just på grund av sin skönhet blivit en hotad fågel. Dess storlek imponerar, likaså dess enorma näbb så själv höll jag mig på behörigt avstånd men det fanns andra som inte kunde hålla fingrarna i styr.....trotts risken att få dem avklippta. Nu är det inte så att det BARA finns stora papegojor i fågelparken, alla storlekar är representerade, ja och andra djur finns också för den delen.


Skånes djurpark